Felhívás

Kedves Érdeklődő!

Sajnálattal tájékoztatjuk, hogy laborunknak technikai okok miatt nem áll módjában több rendelést teljesítenie.

Üdvözlettel,
Margitlab csapata

MargitLab logo
Magán laboratórium
Időpontfoglalás
Magyar

PCR, Centaur, IGG és egyéb koronavírus teszt áraink

A koronavírus járvány során a pénzügyeink is átalakultak. Míg igen sokan elvesztették a munkájukat 2020 tavaszán, mások meg kellett, hogy változtassák a munkájuk jellegét. Ennek egyik velejárója a home office elterjedése és az ezzel kapcsolatos termékek beszerzése volt: a legtöbb munkavállalónak nagyon hamar kiderült, hogy több kell a home office-hoz, mint egy ebédlőasztal és egy laptop. Ezek mellett sokak egészségügyi kiadásai is megváltoztak: az állami egészségügy kevésbé lett hozzáférhető a világjárvány és annak messzemenő következményei miatt. Míg Magyarországon a Covid-19 elleni oltásokat az állami egészségügy keretein belül, ingyen meg lehetett és lehet kapni, egyes Covid-19 teszteket mindig is a magánegészségügy területén belül, pénzért lehetett elvégeztetni, míg más tesztekhez csak igen alapos indokkal lehetett pénzkiadás nélkül hozzájutni.

MILYEN ÁRAKON ÉRHETŐK EL A COVID-19 TESZTEK A MARGIT LABORATÓRIUMNÁL?

A Margit Laboratórium méretéből és üzletpolitikájából kifolyólag képes a Magyarországon elérhető egyik legalacsonyabb áron biztosítani több különböző Covid-19 tesztet. Jelenleg az alábbi árakon kínáljuk termékeinket:

PCR teszt

több, mint 15% kedvezmény

A teszteredményeket az országban az egyik leggyorsabban, 24 órán belül kiküldjük a megadott email címre magyar és angol nyelven is. További kedvezmények is igénybe vehetők (lásd lejjebb)

19.500 Ft helyett

16.500 Ft

Centaur vizsgálat (semlegesítő antitest teszt)

a védettség kimutatására, akár a fertőzésen való átesés, akár bármilyen oltás esetén

11.000 Ft

IgG szerológiai antitest (ellenanyag) vizsgálat (ELFA teszt)

a fertőzésen való átesettség kimutatására

7.500 Ft

IgM szerológiai antitest (ellenanyag) vizsgálat (ELFA teszt)

az aktív fertőzés kimutatására

7.500 Ft

Post Covid teszt

arra ad választ, hogy teljesen, szövődmények nélkül épült-e a fel a vizsgált személy a Covid-19 fertőzésből

15.000 Ft

Antigén gyorsteszt

azt mutatja, hogy a tesztelés pillanatában jelen van-e a koronavírus a vizsgált légutakban.

7.900 Ft

MILYEN TOVÁBBI KEDVEZMÉNYEK, SZOLGÁLTATÁSOK VEHETŐK IGÉNYBE?

PCR teszt esetén, ha otthonunkban szeretnénk elvégeztetni a mintavételt, a kiszállási díj alacsony (Budapesten 6000 Ft, Pest megyében 10.000 Ft, ezen kívül egyéni megegyezés alapján), míg 4 főtől a mintavétel kiszállási díj nélkül igénybe vehető.

5 főtől pedig az egyébként is nagyon alacsony, 16.500 Ft-os ár 16.000 Ft-ra változik. Ha nagyon sürgősen van szükséged a leletre, akkor felár ellenében nemcsak az alapárba belefoglalt 24 órán belül garantáljuk a lelet kiküldését, hanem akár 12 órán belül.

A PCR TESZTEK HATÓSÁGI ÁRAI ÉS A SZABAD PIAC

2020. szeptember 21-én lépett életbe az a rendelet, amely szerint a SARS-COV-2 vírust kimutató PCR tesztek árát úgynevezett hatósági árral látták el Magyarországon. Ez ebben az esetben azt jelentette, hogy törvényileg határozták meg a PCR tesztek mintavételének tevékenysége bruttó 2500 Ft-ban és a vizsgálat díja pedig bruttó 17.000 Ft-ban. A vásárlók oldaláról ez azt jelentette, hogy egy PCR teszt Magyarországon legfeljebb bruttó 19.500 Ft-ba kerülhet. Ezzel elkerülhetővé vált, hogy a szabad verseny a sokszor aggódó vásárlóknak túlságosan magas árakat hozhasson létre (akár 30-40.000 Ft-os PCR teszt árakra is volt példa egyes külföldi országokban, Európában, hiszen a növekvő kereslettel nem tudtak lépést tartani a szolgáltatók: nem lehet naponta új, speciálisan felszerelt labort nyitni szakképzett munkatársakkal).

Az említett hatósági árat tartalmazó rendelet nem mondta ki, hogy ezalatt az ár alatt nem lehet szolgáltatást nyújtani, mindössze ezt az árbeli plafont határozta meg. A rendelet azóta is érvényben van, azonban már vannak olyan szolgáltatók, akik a hatósági ár alatt is el tudják végezni a PCR tesztet. Egyes szolgáltatók úgy igyekeztek az árat valamivel megemelni, hogy a lelet kiadását vagy angolra fordítását felár ellenében biztosították az ügyfeleknek.

A Margit Laboratóriumnál PCR koronavírus teszt ára egyik legkedvezőbb az országban, jelenleg 16.500 Ft, amely tartalmazza nemcsak a lelet kiküldését a megadott email címre, hanem a lelet magyar és angol nyelvű, hivatalos verzióját is).

HOGYAN LEHET ILYEN KEDVEZŐ A COVID-19 TESZTEK ÁRA A MARGIT LABORATÓRIUMNÁL?

Ugyanúgy, ahogy egy gyümölcsös joghurt vagy egy autó ára is eltér a különböző üzletekben, ez nincs másképp a koronateszt ára esetén sem. Itt is érvényesül az a szabály, hogy a nagyobb mennyiség elérésével alacsonyabb árak biztosíthatók, a legmagasabb minőségen is. Bár rengeteg Covid-19 teszt mintavételi pont létezik a fővárosban és az országban, viszonylag kevés olyan speciálisan felszerelt laboratórium található hazánkban, amely képes kiértékelni a PCR és szerológiai (vérből kimutatott) mintákat. A budai Kolosy térnél található, Margit Laboratórium az egyike ezeknek: a koronavírus járvány kezdete óta nagyon sok megkeresés érkezik speciális felszereltségű molekuláris diagnosztikai laborunkhoz. A Covid teszt ára többek között azért is tartható alacsonyan, mert a hozzánk fordulókat közvetlenül tudjuk kiszolgálni.

A legelterjedtebb PCR tesztek mellett egyre nagyobb az igény más típusú tesztek iránt is és a SARS-COV-2 vírus egyre komolyabb megismerésével egyre újabb tesztek kerülnek kifejlesztésre: többek között olyan új vizsgálatok, mint a Centaur teszt és a Post-Covid teszt, amelyek még nem állnak rendelkezésre sok magyar szolgáltatónál. Így, mivel a szerológiai vizsgálatok terén is élen jár a Margit Laboratórium hazánkban, a Covid antitest teszt ár is alacsonyan tartható, legyen szó ELFA (IgM, IgG) vagy Centaur tesztek (semlegesítő antitest vizsgálat) elvégzéséről.

K:

Milyen árakon lehet COVID-19 teszteket végeztetni?

K:

Van a hatósági árnál olcsóbb elérhető COVID-19 teszt?

K:

Vannak további kedvezmények is?