Felhívás

Kedves Érdeklődő!

Sajnálattal tájékoztatjuk, hogy laborunknak technikai okok miatt nem áll módjában több rendelést teljesítenie.

Üdvözlettel,
Margitlab csapata

MargitLab logo
Magán laboratórium
Időpontfoglalás
Magyar

Hogyan zajlik egy PCR teszt?

A PCR teszt két fő része a mintavétel és a vizsgálat. Az előbbi általában mintavételi pontokon zajlik, azonban van alternatív módja is a PCR eredményhez jutásnak. Lehetséges a PCR teszt kiszállással? Míg a vizsgálatot egy diagnosztikai laboratóriumban kell elvégezni (ezen kevés laborok egyike a Margit Laboratórium Magyarországon, amely a Bécsi út 43. szám alatt található, Budán), a mintavétel nemcsak egy mintavételi ponton, hanem akár otthon is történhet, ha ezt egy megfelelő szakképesítéssel rendelkező, védőruházatban végző személy végzi.

Mikor érdemes igénybe venni a kiszállást?

Amikor a PCR teszt házhoz jön, annak rengeteg előnye van.

  1. Többek között időt nyerünk: ahelyett, hogy oda-vissza egy órát vagy akár több időt is az utazásra vesztegetnénk, egy rövid home office szünetben is adhatunk mintát. Ezzel akár egy szabadnapot is nyerhetünk (egy olyan szabadnapot, amelyet nem szükséges kivenni).
  2. Biztonságos számunkra és a többiekre nézve is: a PCR tesztet általában az új típusú koronavírus fertőzés gyanúja esetén végezzük el. Ha el kell jutnunk a mintavételi pontra, akkor van esélye annak, hogy másokat megfertőzünk. Természetesen saját járművel, egyedül érkezni a legbiztonságosabb és ilyen esetben érdemes kerülni a tömegközlekedést.

    De mindenki másra is igaz mindez, így, ha egy mintavételi pont előtt esetleg sorban kell állni és persze mindenképp be kell mennünk, ennek is van valamennyi kockázata. Ezzel szemben az otthoni mintavétel mindenki számára biztonságosabb.

  3. Családdal vagy nagyobb társasággal nehézkes lehet mozogni / ez lehet a legkényelmesebb megoldás. Aki szülő vagy töltött már akár egy rövidebb időt is kis gyermekekkel, tudja, hogy az utazás velük különösen kihívásokkal teli lehet.

    De igaz lehet ez egy társaságra is, amelyik együtt akar utazni egy olyan desztinációra, ahová kötelező a negatív PCR teszt jelenléte. Az utazás előtt utolsó megbeszélést össze lehet kötni egy PCR teszt szűréssel. Jól jön ebben az esetben a MargitLab alapvető szolgáltatása, amely a PCR teszt árába foglalja a magyar és angol nyelvű lelet kiküldését is.

Mennyibe kerül a PCR teszt kiszállással?

A PCR teszt hatósági ára 19.500 Ft, amelyet a Margit Laboratórium jóval kedvezőbb áron, 16.500 Ft-ért kínál fel. A kiszállási díj Budapesten 6000 Ft-ba kerül, tehát egy teszt esetén a teljes összeg alig lépi át a hatósági árat, míg Pest megyében a kiszállás ára 10.000 Ft, az ország további részeiben egyénileg kerül meghatározásra a kiszállási díj.

Csoportos / családi kedvezmény is elérhető: ha legalább 4 tesztet végzünk el egyszerre, akkor a kiszállítás ára egészen pontosan 0 Ft. Ha pedig legalább 5 teszthez van szükség mintavételre egyszerre, akkor a PCR teszt ára 16.500 Ft-ról tovább csökken 16.000 Ft-ra tesztenként.

Hol érdemes a PCR teszt kiszállással szolgáltatást igénybe venni?

Ma igen sok cég foglalkozik különböző COVID-19 tesztek forgalmazásával, azonban nem minden cég vállal kiszállást. A Margit Laboratóriumnál Budapesten és Pest megyében a kiszállás egy bevett, az ügyfelek részéről kedvelt gyakorlat. Mint említettük, egy legalább 4 fős család vagy legalább 4 fős társaság esetében a kiszállás ingyenes, így ez nagyon sok esetben kényelmesebb és jobb megoldás, mint az utazás akár a legközelebbi mintavételi pontra.

K:

Lehetséges PCR tesztet végezni kiszállással?

K:

Mennyibe kerül egy kiszállás PCR teszt esetén?

K:

Kinek érdemes igénybe venni a kiszállásos PCR tesztet?

Teszteltesd magad a Margit Laboratóriumban