Felhívás

Kedves Érdeklődő!

Sajnálattal tájékoztatjuk, hogy laborunknak technikai okok miatt nem áll módjában több rendelést teljesítenie.

Üdvözlettel,
Margitlab csapata

MargitLab logo
Magán laboratórium
Időpontfoglalás
Magyar

Mikor lehet jó megoldás az otthoni PCR tesztelés?

A PCR teszt kiszállással egy igen kedvelt megoldás több esetben is. A Margit Laboratóriumnál azt a célt tűztük ki magunk elé, hogy a lehető legrugalmasabban fogjuk megoldani a különböző Covid-19 teszteléseket, ezért indítottuk el a PCR házhoz vitelét is. Hatósági házi karanténban több százan tartózkodnak különböző indokok miatt: ebben az esetben hivatalosan is engedélyezett elmenni tesztelni, azonban érthető módon sokan inkább otthonukban veszik igénybe ezt a szolgáltatást.

De nem ez az egyetlen ok: sokan azért fordulnak hozzánk, mert szeretnék az egész családot egyszerre letesztelni, és (főleg kisebb) gyermek(ek)kel az út a mintavételi pontra bonyodalmakkal, nehézségekkel járhat.

Saját gépjármű nélkül pedig nemcsak családdal, de egyedül is felelőtlenség tömegközlekedéssel utazni, ha fertőzés gyanúsak vagyunk. Ilyenkor a PCR teszt otthon a felelős megoldás.

De nem kell, hogy más okunk legyen a PCR teszt házhoz kéréséhez, mint az, hogy elfoglaltak vagyunk: képzeljük el, hogy a 72 órán belüli, utazáshoz szükséges PCR teszthez, a legmegfelelőbb, ha egy hétköznap délelőtt veszik le a mintát. Így ahelyett, hogy egy szabadnapot kellene kivenned vagy szabadkoznod a főnök előtt, egyszerűen, otthon is el lehet végezni a mintavételt a PCR teszthez.

A házhoz szállítás az utóbbi években igen elterjedt, az új típusú koronavírus járvány kezdete óta pedig nemcsak élelmiszert, meleg ételt, csomagokat vehetünk át kényelmesen otthon, de olyan szolgáltatások is megjelentek már, mint a házhoz jövő gumicserés. A mobil PCR teszt sem lóg ki a sorból olyan szempontból, hogy sokaknak sokkal jobban megéri kiszállási díjat fizetni, mint félbeszakítani a munkájukat például egy órára.

Melyik szolgáltatónál érhető el otthoni mintavétel PCR teszthez?

A Margit Laboratóriumnál igyekszünk mindent megtenni, hogy a Covid-19 tesztek a lehető legkevesebb kényelmetlenséggel járjanak. Ezért nálunk van lehetőség otthoni PCR teszt mintavételre, méghozzá kedvező áron:

  • a kiszállási díj Budapesten belül 6000 Ft,
  • Pest megyében a kiszállási díj 10.000 Ft-ba kerül,
  • Pest megyén kívül a kiszállási díjat egyedileg határozzuk meg,
  • családi kedvezmény is elérhető, ami ebben az esetben azt jelenti, hogy 4 PCR teszt mintavétel esetén a kiszállás díjmentes. Sőt, 5 mintavételtől az egyébként is alacsony, 16.500 Ft-os ár még alacsonyabbá válik: ebben az esetben mindössze 16.000 Ft-ba kerül egy komplett PCR teszt.

Tényleg a Margit Laboratórium a legrugalmasabb?

Nyitva tartás, mintavételi pontok

Hétfőtől péntekig 6.00 órától 18.00 óráig van lehetőség mintavételre a budai Kolosy térnél (1036, Bécsi út 43) található speciális laboratóriumunkban.

Teszteltesd magad a Margit Laboratóriumban

Nincs kötelező időpontfoglalás

A kiszállásról már beszéltünk, de nálunk nemcsak az időpontfoglalás történik egyszerűen, mindössze néhány kattintással, akár számítógépről, akár okostelefonról, hanem akár időpontfoglalás nélkül is megjelenhetünk az egyik mintavételi ponton. Azonban a várakozást kiküszöbölhetjük azzal, hogy elvégezzük a rövid időpontfoglalást.

Az egyik leggyorsabb

A Margit Laboratórium speciális felszereltségű molekuláris diagnosztikai laborja az országban az egyik leggyorsabban értékeli ki a PCR teszteket. A heti 80 órás nyitva tartás során bármikor lehetőség van mintavételre és már 24 órán belül kézhez, vagyis a megadott email címünkre kapjuk a teszt eredményt. Felár ellenében arra is van lehetőség, hogy már 12 órán belül megkapjuk a leletet.

Minőség alacsony áron

Az országban a Margit Laboratórium adja az egyik legalacsonyabb árat. A PCR tesztek hatósági ára azért került meghatározásra 2020 szeptemberében, hogy ne adják ennél drágábban a teszteket a szolgáltatók. Ezzel szemben a Margit Laboratóriumnál a megszabott 19.500 Ft helyett több mint 15%-kal alacsonyabb áron érhető el, 16.500 Ft-ért. Ez az ár tartalmazza a mintavételt, a kiértékelést és a lelet megküldését magyar és angol nyelven is (ez nem jár felárral).

További kedvezmények

Amint említettük, még ebből az árból is több kedvezményt lehet igénybe venni: 4 mintavétel esetén nincsen kiszállási díj, így az otthoni kényelemben, utazás nélkül elvégezhető a mintavétel, felár nélkül. 5 mintavétel esetén pedig az ár tovább csökken, 16.500 Ft-ról 16.000 Ft-ra.

A PCR tesztek mellett más Covid-19 tesztek is alacsony áron érhetők el:

  • a Centaur vizsgálat (semlegesítő antitest) ára 11.000 Ft,
  • a SARS CoV-2 szerológiai IgG vizsgálat (ELFA teszt) 7500 Ft-ba kerül,
  • SARS CoV-2 szerológiai IgM vizsgálat (ELFA teszt) szintén 7500 Ft-ba kerü
  • a Post Covid teszt, amely azt vizsgálja, hogy szövődmények nélkül estél-e át a Covid-19 vírusfertőzésen, 15.000 Ft-ért vásárolható meg, míg
  • az antigén gyorsteszt ára 7900 Ft.

K:

Van lehetőség kihagyni a látogatást egy mintavételi pontra?

K:

Nagyon drága a PCR teszt kiszállással?

K:

Kinek érdemes otthonra kérni a PCR tesztet?